Kenmerken
Zoete wijnen
Wit
Hongarije, Tokaj-Hegyalja
Ja, Biologisch gecertificeerd
Ja gecertificeerd, 100% van eigen wijngaarden
Carpinus
Carpinus

De naam Carpinus is een verwijzing naar de grootste wijngaard die de familie Bai samen in het bezit hebben en refereert aan de Haagbeuk of in het Engels de Hornbeam. Naast Istvàn is ook zijn zus Edit betrokken bij dit kleinschalige familiebedrijf. De stijl wijnen die ze produceren is moderner dan de meeste wijnen uit de regio zonder de authenticiteit voor de streek en haar tradities uit het oog te verliezen. Dit is niet zo vreemd aangezien broer en zus ruime ervaring hebben opgedaan bij diverse bedrijven in binnen en buitenland. Istvàn is verantwoordelijk voor de productie van de witte wijnen en Edit voor de productie van de Aszu.

De wijngaarden zijn voornamelijk aangeplant op het zuiden- en zuidwesten met het autochtone druivenras furmint. De percelen dragen de meest prachtige namen zoals Gyertyános, Lapis, Deák en Veresek. Dit zijn verschillende 1st growth wijngaarden en dit is een indeling volgens de historische classificatie van Tokaij. De complexe samenstelling van de bodems bestaat naast klei uit vulkanisch gesteente waaronder turfsteen andesiet, daciet en geërodeerd löss.  

De wijnen van Carpinus
  • Kort
    Uitgebr.
    Carpinus Tokaji Aszu 5 Puttonyos
    Log in om de prijs te zien
  • Kort
    Uitgebr.
    Carpinus Tokaji Furmint Late Harvest
    Log in om de prijs te zien
  • Kort
    Uitgebr.
    Carpinus Sauvignon Blanc
    Log in om de prijs te zien
  • Kort
    Uitgebr.
    Carpinus Tokaji Furmint – grand reserve
    Log in om de prijs te zien
  • Kort
    Uitgebr.
    Carpinus Tokaji Furmint Dry
    Log in om de prijs te zien