Voor 13.00 besteld, binnen 48 uur geleverd
Gratis bezorgd vanaf € 150,00
Snel je vaste bestelling herbestellen

Latomeío

Kenmerken

Vloeibaar Grieks Goud

Aan de ruige rotsachtige zuidkust van de Peloponesos vonden wij een unieke biologische olijfboomgaard met ca. 600 bomen, elk zo’n 50 tot 100 jaar oud. Vanwege de bijzondere vorm en de rotsachtige stenen ondergrond noemden wij het Latomeío wat staat voor Steengroeve in het Grieks.

Het is de streek van de beroemde Kalamata olijven, waar de tijd af en toe nog lijkt stil te staan, en waar we besloten, net als iedere Griekse familie, om onze eigen olijfolie te produceren. Een verfijnde, maar bovenal gezonde olijfolie die past bij onze bewuste levensstijl en die het best tot zijn recht komt met een stuk mooi brood, over een salade, maar waar je ook gewoon elke dag mee kunt koken.

Stijl van de Olie

Deze extra virgin olijfolie is koudgeperst en slechts één keer gefilterd, wat resulteert in een superieure kwaliteit met een zeer hoge mate van vaste bestanddelen en antioxidanten, die de olijfolie zo gezond maken. De typisch Griekse smaak van deze olie begint eerst zacht op de tong en eindigt ietwat scherp en bitter in de keel, wat duidt op de hoge mate van gezonde antioxidanten.

Helaas moet u 18 jaar oud zijn om onze selectie wijnen te bekijken