Wijn inkopen is kennis en gevoel, wijn verkopen is vertrouwen

Icarius Wijnen is anno 2007 een zelfstandig importeur. Vijftien jaar geleden werden daarvoor de eerste stappen gezet. Na een dienstverband van 5 jaar bij Wijnimport Bart en later enige jaren als commissionair bij Residence Wijnen, ontsprong als vanzelf de import van een eigen wijnassortiment.
Sinds 1994 ploppen de kurken eraf en niet alleen op de proeftafel maar ook tijdens boeiende stages bij bedrijven als Giscours, Enate, Muga en Schug. En natuurlijk tijdens de opleiding tot vinoloog en tot Master of Wine in Londen. Dat laatste was leerzaam maar bleek na twee jaar onhaalbaar in combinatie met mijn eigen wijnbedrijf. Gelukkig is de kennis gebleven, iets wat terdege nodig is om een importbedrijf op te bouwen.

Sindsdien leveren wij voornamelijk aan zelfstandige (wijn)speciaalzaken en horeca bedrijven Januari 2013 is de volgende stap in de groei van ons wijnbedrijf met de start van een proeflokaal in Sneek.

Hier staat ook voorraad zodat (horeca)ondernemers nog meer service van ons kunnen verwachten.

  • Onderscheidende wijnen van eigen import
    Ons assortiment heeft de afgelopen jaren een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Inmiddels bestaat 80% uit eigen import en dat zal verder toenemen. Onze lijst bestaat uit ongeveer 225 wijnen en kenmerkt zich door:
  • Uitstekende prijs/ kwaliteit
  • 85% Europese wijnen en 15% Zuid-Afrika, Chili en Nieuw-Zeeland
  • Focus op (jonge) wijnmakers & bedrijven die onderscheidende wijnen maken
  • Wijnboeren die eigen druiven telen en zelf de wijn maken
  • Overwegend wijnen van doordachte wijnbouw tot biologisch gecertificeerd
    Doordat de organisatie achter Icarius Wijnen efficiënt is opgezet kunnen de