Voor 13.00 besteld, binnen 48 uur geleverd
Gratis bezorgd vanaf € 150,00
Snel je vaste bestelling herbestellen

Over Icarius

Icarius was een Atheense man uit de Griekse Mythologie. De god Dionysos werd bij zijn eerste bezoek aan Attica door Icarius gastvrij onthaald. Als dank voor deze ontvangst, ontving Icarius een wijnstok en de kennis om van druiven wijn te maken. En zo verspreidde de wijnbouw zich over de wereld.

Icarius Wijnen is dan ook een toepasselijke naam voor een zelfstandige wijnimporteur, opgericht door Freerk de Boer. Door veel tijd te investeren in de zoektocht naar wijnen is sinds 1994 veel kennis en ervaring opgedaan, wat uiteindelijk heeft geleid tot een dynamische wijnassortiment.

Wijn inkopen is kennis en gevoel, wijn verkopen is vertrouwen

In 2007 begon Freerk met de import van eigen wijnen. Gedreven door druif en wijn en alles wat daar tussen in zit, én die zoektocht is geweldig! En dat heeft ons al bij heel wat bijzondere wijnboeren gebracht met bijbehorende wijnen. Het heeft ook heel veel niet gebracht zoals wijnen waar de buitenkant belangrijker is dan de inhoud of waarbij de wijnboeren zichzelf als verwende voetbal-miljonairs gedragen. Inmiddels bevat het portfolio meer dan 300 wijnen.

 

Dit bonte gezelschap wijnen komt voornamelijk uit Europa en van het zuidelijk halfrond met wijnen uit Chili, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Juist de diversiteit in smaak en de stijl van de wijn is een van onze aandachtspunten. Belangrijker nog is dat wij altijd op zoek zijn naar wijnen die typisch zijn voor de regio en het karakter tonen van de druif waarvan ze zijn gemaakt. Die beide aspecten van een wijnstijl dienen uitgesproken te zijn, maar de kwaliteit is altijd leidend in onze inkoopfilosofie. Bijna 80% van onze wijnen zijn biologisch gecertificeerd of op weg daar naar toe. Veel van onze wijnboeren zien in dat dit ook voor hen dé manier is hun druiven te verbouwen.

Onze Werkwijze

Doordat we onze organisatie efficiënt hebben ingericht, kan al onze energie naar onze wijnen en klanten gaan. Wij hebben veel in automatisering geïnvesteerd, waardoor die voor ons ‘werkt’. De voorraad wijn ligt opgeslagen bij Bouw Logistics in Nijkerk. 

 

Daarnaast is de logistiek zo ingericht dat we dagelijks kunnen verzenden, per doos, per pallet of alles wat er tussenin zit. Wij kunnen daarbij kiezen uit een eigen leverdienst (voor midden en noord-Nederland ), een externe transporteur of PostNL. Ook bestaat  de mogelijkheid om snel wat af te halen bij Bouw als er haast bij is. 

 

Tot slot hebben we geen hoofdkantoor en werken vanuit huis, bij één van onze relaties of bij een flexibele locatie buiten de deur. Wijnproeverijen doen we dan ook bij voorkeur op de locatie van de klant. 

Wijneducatie & Evenementen

Leren over wijn is een oneindig proces, daarom leveren wij graag een bijdrage om deze kennis over te brengen. Dit doen we met wijnproeverijen, cursussen en wijnevenementen. In overleg kunnen wij ook uw activiteiten ondersteunen. We organiseren met enige regelmaat wijnreizen naar diverse wijngebieden.

 

Om de wijntrainingen de kwaliteit te geven die we voor ogen hebben, werken we veel samen met Karel de Boer (geen familie…). Karel heeft een heel mooi trainingsburo wat met name op wijn is gericht. Hij werkt vanuit Meppel, maar kan ook op locatie zijn diensten verzorgen.

 

Horeca & Wijnwinkels

Icarius is een groothandel en beperkt zich tot het leveren van wijn aan horecabedrijven en wijnwinkels. Door onze klantenkring zo te beperken kunnen we daardoor een oprecht product leveren én onze afspraken nakomen. 

Icarius is?

Freerk de Boer

[email protected]

m. 06-11272435

Noord-Nederland

Dik Vlug

[email protected]

m. 06-13428417

Midden- en Zuid Nederland

Onze wijnhuizen

Bekijk al onze wijnhuizen

We helpen u graag!

Stel uw vraag en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Neem contact op

Helaas moet u 18 jaar oud zijn om onze selectie wijnen te bekijken