Voor 13.00 besteld, binnen 48 uur geleverd
Gratis bezorgd vanaf € 150,00
Snel je vaste bestelling herbestellen

Bodegas Alceño

Kenmerken
  • Jumilla, Spanje
  • Duurzaam, 100% van eigen wijngaard
  • De bodem bestaat uit een combinatie van leisteen en zandsteen. In het voorjaar valt er voldoende regen om jaarlijks tot een goede oogst te komen.
  • http://www.alceno.com

Een domein van de familie Bastida

Bodegas Alceño is het paradepaardje binnen het grotere wijnbedrijf Pedro Luiz Martinez. In 1870 startte wijnhandelaar Roque Martinez het eerste wijnbedrijf in Jumilla. Daarna kwam het bedrijf in handen van de familie Bastida. Inmiddels runt de 4e generatie het bedrijf. Hoewel het bedrijf pas sinds enkele jaren actief is in de exportmarkt, worden hier toch fantastische wijnen gemaakt. Dat inzet op kwaliteit loont, is hier wel bewezen. Want de wijnkelders zijn volledig up-to-date. En verder kunnen de wijnmakers de modernste wijnmaaktechnieken inzetten. Als gevolg hiervan maken ze hier spannende Jumilla wijnen. De wijnen van Alceño bieden geweldige kwaliteit voor hun geld.

Stijl van de Wijn

De wijnen bij de Bodegas Alceno worden met modere apparatuur gemaakt, maar de traditie en klassieke rijpingsmethodes worden niet uit het oog verloren. Ook zien zij dat de Monastrell-druif uit Jumilla een geweldige toekomst heeft. De zwarte kers aroma’s en het zwoele fruit die deze druif in haar wijnen geeft is uniek. En dat kunnen ze er bij Alceno heel erg goed uithalen.

Helaas moet u 18 jaar oud zijn om onze selectie wijnen te bekijken