Voor 13.00 besteld, binnen 48 uur geleverd
Gratis bezorgd vanaf € 150,00
Snel je vaste bestelling herbestellen

Bodegas Camilo Castilla

Kenmerken
  • Corella, Spanje
  • Conventioneel, 100% van eigen wijngaard
  • Druiven van de Tambarríawijngaard op 100 jaar oud terrein met een kalk-kleibodem.
  • https://camilocastilla.com

Historisch domein uit Navarra

Bodegas Camilo Castillo is de oudste wijnkelder van de Spaanse streek Navarra. In 1856 kwam de Fransman Camilo Castilla Alzugaray in Corella (Navarra) aan om zijn familie te bezoeken. Hij werd onmiddellijk gegrepen door het wijnbouwpotentieel van Corella en door de schoonheid van een Corellaanse vrouw. Sindsdien is het door hem opgerichte wijnhuis in Spanje een referentie geworden voor de beste natuurlijke zoete wijnen. Niet alleen is de oorspronkelijke authentieke sfeer van het in 1856 gebouwde wijnhuis zorgvuldig bewaard gebleven, maar ook de traditionele methode voor het maken van aperitief- en dessertwijnen in Navarra.

Het domein bezit maar liefst 30 hectare met moscatel, de grootste aanplant van de regio. De specialiteit van dit huis is dan ook de zoete wijnen van deze druif. De Capricho de Goya rijpt zeven jaar! De eerste drie jaar in glazen ‘Demijohns’ die buiten bloot staan aan alle weersinvloeden en licht. Daaarna rijpt de wijn vier jaar in eiken vaten.

 

Stijl van de Wijn

Wij importeren alleen de zoete wijnen van Camilo Castilla. Dat is ten slotte de specialiteit hier en dat kunnen ze heel erg goed. Op traditionele wijze maken ze van de moscatel de grano menudo (muscat de frontignan) geweldige zoete wijnen, van goudgele tot aan donkerbruine stijlen. Ofwel, ze laten dezelfde druif steeds meer onder invloed staan van zuurstof, dat is fascinerend om te zien en te proeven. Het mooi van deze Moscatel wijnen is dat ze altijd nog een toets aan zuren hebben waardoor ze altijd luchtig en goed drinkbaar blijven (lees: niet vlak zoet).

 

De Capricho de Goya is een Vino Rancio (zie afbeelding hiernaast) en een van de allerbeste zoete wijnen van heel Spanje, ongelofelijk complex en eigenlijk veel lekkerder (door de aanwezige zuren) dan een PX sherry….

Helaas moet u 18 jaar oud zijn om onze selectie wijnen te bekijken