Voor 13.00 besteld, binnen 48 uur geleverd
Gratis bezorgd vanaf € 150,00
Snel je vaste bestelling herbestellen

Bodegas Comenge

Kenmerken
  • Curiel de Duero, Spanje
  • Biologisch, gecertificeerd, 100% van eigen wijngaard
  • Gemaakt met druiven uit onze eigen geselecteerde wijngaarden, geplant op de bodem van de losse stenen die zorgen voor een goede beluchting en drainage van de planten. De stokken voor deze wijn zijn gemiddeld 40 jaar oud! Hooggelegen wijngaarden zorgen voor natuurlijke koelte.
  • https://www.comenge.com

Een wijndomein aan de Golden Mile

Bodegas Comenge is in 1999 opgericht en eigendom van de familie Comenge. De jaarproductie bedraagt ongeveer 150.000 flessen. Daarmee is Comenge een van de kleinste domeinen die hun wijngaarden op de beste percelen aan de Duero rivier hebben liggen. Deze percelen heten ook wel de ‘golden mile’. Want alle grote namen uit Ribera, Alion, Pesquera en het grootse Vega Sicilia, liggen allen aan deze mijl. Inmiddels is de dagelijkse leiding in handen van Alvaro Comenge die zeer goed doordachte wijnen maakt. Hierin schuilt veel klasse, typiciteit en elegantie.

De voornaamste druif is hier natuurlijk Tempranillo. Het belangrijkste verschil met Rioja is het klimaat. De zomers zijn heter en de winters kouder. Hierdoor zijn de druiven robuster van karakter en krijgen ze een dikker schil. Daardoor hebben wijnen in Ribera ook wat meer tannines. Alle druiven komen van eigen wijngaarden en worden biologisch geteeld, de wijnen zijn dan ook gecertificeerd.

 

 

Stijl van de Wijn

Bodegas Comenge is een goed georganiseerde bodega waar degelijke wijnen worden gemaakt met veel zwoelheid en fruitbalans. In alle wijnen zit een prachtige gelaagdheid van diep rood fruit, heel verleidelijk. De productieniveaus zijn klein: ze onderhouden de natuurlijke beplanting in de wijngaard, wat er dan ook uit ziet als een natuurlijke tuin. Dit ecosysteem zorgt  voor een hele natuurlijke balans.

 

Daarnaast bezit de familie ook wat wijngaarden in Rueda, waar ze uitstekend wit maken van Verdejo. Ook maken ze nog zeer exclusieve Albillo Mayor (zeer oud en lokaal ras), deze is afkomstig van 100 jarige druivenstokken.

Helaas moet u 18 jaar oud zijn om onze selectie wijnen te bekijken