Voor 13.00 besteld, binnen 48 uur geleverd
Gratis bezorgd vanaf € 150,00
Snel je vaste bestelling herbestellen

Bodegas Eidosela

Kenmerken

Een samenwerking van 61 boeren

Bodegas Eidosela is een geesteskind van een kleine groep gelijkgestemde druiventelers in Rias Baixas. Het wijngoed is in 2003 opgericht. Eidosela is een samenwerking tussen 61 wijnboeren die vaak vanuit overerving hele kleine stukjes wijngaard bezitten. Een beetje snelle rekenaar ziet dat dat minder dan 1ha per wijnboer is! Doordat Eidosela het onderhoud van de wijngaarden doet, de wijnen maakt en vermarkt, kan menig familie optimaal profijt hebben van dat stukje ‘familie wijngaard’.

Rias Baixas ligt aan de Atlantische kust in Rio Minho, dichtbij het Portugees La Guardia en heeft een gemiddelde hoogte van 300 meter. Daarom zijn de weersomstandigheden van de Atlantische oceaan van grote invloed. De zee zorgt voor milde temperaturen en voldoende neerslaghoeveelheden, hoewel het weer in de zomer aangenaam en droog is. Deze weersomstandigheden samen met de bodem (arm, hoge PH waarde en zanderig) geven de wijnen een zeer eigenzinnig aroma en versheid. Bodegas Eidosela is gelegen in de sub-zone ‘Condado de Tea’ en heeft een totaal van 45 hectare druiven, waarvan Albariño, Treixadura en Loureiro het belangrijkst zijn. De optimale luchtvochtigheid en temperatuur garanderen hier een optimale ontwikkeling van geur en smaak.

Het bedrijf maakt wijnen die modern ogen en smaken.

Stijl van de Wijn

De Albariño druif geeft bij Eidosela zijn visitekaartje af, door heel eerlijk te zijn. De wijn bezit een rasse appeltoon, een ziltigheiden in de smaak een mooie kruidigheid (basilicum en kervel) die zich in het wijnglas openbaart. Naast de pakkende aroma’s een heerlijk door drink wijn.

Helaas moet u 18 jaar oud zijn om onze selectie wijnen te bekijken