Voor 13.00 besteld, binnen 48 uur geleverd
Gratis bezorgd vanaf € 150,00
Snel je vaste bestelling herbestellen

Bodegas Eidosela

Kenmerken

Een samenwerking van 61 boeren

De druiven komen voor 100% uit Condado do Tea, een van de subgebieden in de Rias Baixas regio. En zijn afkomstig van een 100-tal (micro)-wijngaarden, veelal eigendom van particulieren die het onderhoud en de oogst overlaten aan Bodegas Eidosela. Deze wijngaard-eigenaren zijn allen mede-eigenaar van de Bodegas Eidosela. Deze werkwijze zorgt ervoor dat deze vanoudsher onstane manier van wijngaardbezit in ere wordt gehouden en er toch hoge kwaliteitswijn kan worden gemaakt.

De samenwerking is in 2003 opgericht en is een samenwerking tussen 61 wijnboeren die vaak vanuit overerving hele kleine stukjes wijngaard bezitten. Een beetje snelle rekenaar ziet dat dat minder dan 1ha per wijnboer is!

Rias Baixas ligt aan de Atlantische kust en aan de rivier ‘Rio Minho’, dichtbij het Portugees La Guardia en heeft een gemiddelde hoogte van 300 meter. Daarom zijn de weersomstandigheden van de Atlantische oceaan van grote invloed. De zee zorgt voor milde temperaturen en voldoende neerslaghoeveelheden, hoewel het weer in de zomer aangenaam en droog is. Deze weersomstandigheden samen met de bodem (arm, hoge PH waarde en zanderig) geven de wijnen een zeer eigenzinnig aroma en versheid. Bodegas Eidosela heeft een totaal van 60 hectare druiven, waarvan Albariño, Treixadura en Loureiro het belangrijkst zijn. De optimale luchtvochtigheid en temperatuur garanderen hier een optimale ontwikkeling van geur en smaak.

 

Stijl van de Wijn

De Albariño druif geeft bij Eidosela zijn visitekaartje af, door heel eerlijk te zijn. De wijn bezit een rasse appeltoon, een ziltigheiden in de smaak een mooie kruidigheid (basilicum en kervel) die zich in het wijnglas openbaart. Naast de pakkende aroma’s een heerlijk door drink wijn.

Helaas moet u 18 jaar oud zijn om onze selectie wijnen te bekijken