Voor 13.00 besteld, binnen 48 uur geleverd
Gratis bezorgd vanaf € 150,00
Snel je vaste bestelling herbestellen

Bodegas Parató

Kenmerken
  • Pla del Penedes, Spanje
  • Biologisch, gecertificeerd, 100% van eigen wijngaard
  • De bodem hier is rijk aan zand, kalk en klei.
  • http://www.parato.es

Afkomstig uit Barcelona

De wortels van Parato Cellar zijn te vinden in Barcelona, in de buurt van Sants. In de 17e eeuw begon de familie Elias druiven te verbouwen op de helling van de berg Montjuïc. Daarnaast bezaten ze ook wijngaarden in ede vlakte van “La Marina de Sants”. Doordat de familie een eigen pers bezat, was het mogelijk zelf wijn te produceren en lokaal te verkopen. De Spaanse Burgeroorlog heeft deze traditie echter beëindigd. Het bedrijf werd ze afgenomen door de toenmalige leiders en de familie moest als gevolg daarvan vluchten.

Vlak na de burgeroorlog (1975) begon José Elías Andreu met de heropbouw van Parato Cellar. Als eerste kocht hij Can Campmany dat 36 hectare groot was. Parató heeft nu 94 hectare aan wijngaarden, verspreid over vier eigen bodegas; Can Campmany, Can Respall de Renardes, La Fanga en Camp Nou. Het bedrijf groeide zo snel uit liefde voor het prachtige landschap, de kwaliteit van de druiven en de drang om bijzondere wijnen te maken.

Inmiddels wordt het bedrijf geleid door de vier broers en zussen Elias Terns. Zij werken verder aan het domein onder het familiemoto: “De beste wijn en cava producten, exclusief van de beste druiven uit eigen wijngaard.”

 

Stijl van de Wijn

Cava is de hoofdmoot van hetgeen men in Pla del Pènedes maakt. Geen zware stijl met veel ‘nootige’ tonen. Het draait hier om heerlijke, verfrissende cava met rasse appeltonen en een geconcentreerde smaak. Een wijn die bij deze tijd past.

 

Naast mousserende wijnen maakt Josep er ook mooie stille witte en rode wijnen. Alles is gericht op het maken van goede prijs/kwaliteitswijnen, waarbij de authenticiteit niet uit het oog wordt verloren. Zo maken ze bijvoorbeeld een 100% samsó (cinsault in het Frans) en die doet het geweldig in dit relatief warme klimaat. De wijn wordt na een lange inweking nog een klein jaar op houten vaten gelegd, om daarna te worden gebotteld.

 

De wijnen zijn sinds 2014 allemaal biologisch gecertificeerd en vegan.

 

Helaas moet u 18 jaar oud zijn om onze selectie wijnen te bekijken