Voor 13.00 besteld, binnen 48 uur geleverd
Gratis bezorgd vanaf € 150,00
Snel je vaste bestelling herbestellen

Bodegas Santo Cristo

Kenmerken
  • Ainzon, Spanje
  • Doordachte wijnbouw, deels eigen wijngaard deels aangekocht
  • Wijngaarden van 35-60 jaar oud op 600-700 meter boven de zeespiegel, met rotsachtige klei-kalksteenbodem.
  • http://www.bodegas-santo-cristo.com

Coöperatie met klasse

In de wijnstreek Campo de Borja zijn wijncoöperaties een vanzelfsprekendheid. Bodegas Santo Cristo is er één van. In 1956 is deze coöperatie opgericht uit een samenwerking van een viertal dorpen rond Ainzon.  Santo Cristo heeft al sinds haar oprichting kwaliteit voor ogen gehad, en die filosofie wordt tot aan de dag van vandaag uit gedragen. Inmiddels is het bedrijf meer op de export gericht.

Campo de Borja is het leidende gebied voor geweldige Garnacha wijnen, en dat voor een onmogelijke prijs-kwaliteit verhouding. In 1978 verwierf de regio de status van DO (gecontroleerde herkomstbenaming), hierdoor heeft de kwaliteit een nog grotere impuls gekregen.

 

Stijl van de Wijn

De wijn waar wij mee werken, Lorce, is een selectie van de beste garnacha druiven die bij deze coöperatie worden aangeleverd. De garnacha wijnstokken die in Campo de Borja hebben allemaal een prachtige leeftijd (minimaal 40 jaar!) en dat in een onmetelijk aantal hectares. Ofwel de ideale combinatie van kwaliteit en kwantiteit, wat resulteert een geweldige huiswijn.

 

De druiven groeien als een struik (methode Goblet), dat beschermt ze tegen de hitte in de zomer maar betekent wel dat er handmatig geoogst moet worden. Met deze groeiwijze van telen kan niet machinaal worden geoogst dus elk jaar wederom handwerk (zie foto hiernaast).

 

Het gebied mag dan onbekend zijn, de wijn heeft eenvoudigweg klasse met een volle, kruidige geur. In de smaak zit een heerlijk zondoorstoofd sap en wederom een kruidige afdronk zonder zwaar over te komen.

 

Helaas moet u 18 jaar oud zijn om onze selectie wijnen te bekijken