Voor 13.00 besteld, binnen 48 uur geleverd
Gratis bezorgd vanaf € 150,00
Snel je vaste bestelling herbestellen

Borthwick Vineyards

Kenmerken
  • Martinborough, Nieuw-Zeeland
  • Doordachte wijnbouw, 100% van eigen wijngaard
  • Mooie mix van dieper liggende rotsbodems en laag aarde erop, relatief arme grond.
  • http://www.borthwick.co.nz

Wijn van een schaapsfarm

Paddy Borthwick is een super enthousiaste wijnmaker en eigenaar van dit familiedomein in het hart van Wairarapa. Sinds 1996 is Paddy eigenaar van 27 hectare wijngaarden die moeiteloos opgaan in de beeldschone omgeving. Het gebied Wairarapa heeft excellente groeicondities en een bodemstructuur met veel stenen en rivierafzettingen. Als gevolg van dit terroir kan Borthwick mooi rijpe oogsten binnen halen.

Het wijnmakersvak zat Paddy al vroeg in het bloed en voordat hij zijn eigen winery startte had hij er al 15 jaar internationale werkervaring opzitten. Hiervan werkte hij 5 jaar als wijnmaker in Marlborough. Nu werkt hij gestaag aan mooie wijnen en laat de kwaliteit onder de kurk/schroefdop zijn werk doen om mensen te overtuigen van zijn wijnen. Dat is de enige marketing die Paddy doet. Naast de wijnbouw en wijnmakerij heeft Paddy met zijn familie nog een grote veehouderij van 700 Angus koeien en 10.000 schapen!

Stijl van de Wijn

Wairarapa is het zuidelijkste wijngbied op het Noorder-eiland en is daardoor warmer dan bijvoorbeeld Marlborough. En dat heeft zijn weerslag op de rijpheid van de druiven. Die worden hier prachtig egaal rijp, zonder ‘groene’ kantjes en dat zorgt er weer voor dat ze prettiger verteren. Naast de onvolprezen Sauvignon Blanc, leent dit gebied zich ook uitstekend voor Pinot Gris. Die geeft wijnen met een weelderige geur, maar met een zeer slanke, frisse afdronk.

 

Ook de pinot noir is hier erg op zijn plek. Hij wordt hier volledig rijp en presenteert zich heel elegant. In de geur heeft het zelfs, aardse, nuances die je ook in de Côte-de-Nuits tegenkomt. Zeer verrassend en aimabel.

Helaas moet u 18 jaar oud zijn om onze selectie wijnen te bekijken