Voor 13.00 besteld, binnen 48 uur geleverd
Gratis bezorgd vanaf € 150,00
Snel je vaste bestelling herbestellen

Carpinus

Kenmerken

Het domein van broer en zus Bai

De naam Carpinus is een verwijzing naar de grootste wijngaard die de familie Bai samen in bezit hebben. De naam refereert aan de Haagbeuk of in het Engels de Hornbeam. Naast broer Istvàn is ook zus Edit betrokken bij dit kleinschalige familiebedrijf. De stijl wijnen die ze produceren is moderner dan de meeste wijnen uit de regio, zonder de authenticiteit van de streek en de tradities uit het oog te verliezen. Dit is niet zo vreemd, aangezien broer en zus ruime ervaring hebben opgedaan bij diverse bedrijven in binnen- en buitenland. Istvàn is verantwoordelijk voor de productie van de droge witte wijnen en Edit voor de productie van de Aszu.

De wijngaarden zijn voornamelijk aangeplant op het zuiden- en zuidwesten met het autochtone druivenras furmint. De percelen dragen de meest prachtige namen zoals Gyertyános, Lapis, Deák en Veresek. Dit zijn verschillende 1st growth/ grand cru wijngaarden. Die indeling volgt de historische classificatie van Tokaij. De complexe samenstelling van de bodems bestaat naast klei uit vulkanisch gesteente, waaronder tufsteen, andesiet, daciet en geërodeerd löss.  

Stijl van de Wijn

In deze wijnen laat de Furmint zien de potentie te bezitten om écht lekker gevonden te worden. De wijnen bezitten goed sap, tonen hun variëteitskenmerken als gele appel, wat honing en iets noten. De wijnen hebben een hoge concentratie waardoor je graag nog een 2de glas inschenkt. Met name de Furmint – Grande Réserve is een toonbeeld voor dit domein. Deze wijn vergist en rijpt gedurende 6 maanden op barriques (incl. battonage).

Helaas moet u 18 jaar oud zijn om onze selectie wijnen te bekijken