Voor 13.00 besteld, binnen 48 uur geleverd
Gratis bezorgd vanaf € 150,00
Snel je vaste bestelling herbestellen

Domaine des Peyre

Kenmerken
  • ROBION, Frankrijk
  • Duurzaam, Haute Valeur Environnementale, 100% van eigen wijngaard
  • klei-kalksteen en zand-klei-kalksteenbodems
  • http://www.domainedespeyre.com

Het domein van Patricia Alexandre

De historie van dit Domaine de Peyre gaat vele eeuwen terug. Op de plek waar het domein nu staat lag 2000! jaar geleden een romeinse villa aan de Via Domitia, de oudste weg in Frankrijk. De huidige, 18e eeuwse boerderij is gebouwd op de fundamenten van die villa. In 2012 was er niets meer over van dit eens florerende bedrijf. Domaine des Peyre moest nieuw leven in geblazen worden.

Toen Patricia Alexandre, journaliste in gastronomie en wijn en Georges Antoun, oud-hotelier, hier in juni 2012 arriveerden, vonden ze slecht onderhouden druivenstokken in de wijngaard. Maar ook ongezonde, vieze gebouwen geen productiemiddelen, en een historische kapel die gebruikt werd als opslag. Inmiddels staat alles er weer blakend bij, inclusief B&B, en 20ha wijngaard rondom het domein. De ligging van de wijngaarden is bijzonder. Het ligt in de Haute-Provence midden in het natuurreservaat Lubberen. Een deel van de wijn heeft dus ook die appellation. Een ander deel van de wijngaarden valt in de Ventoux. Daarnaast maken ze ook IGP Mediterranee

Op het domein wordt op een milieuvriendelijke manier gewerkt. En dat gaat ver, uiteraard met een duurzame wijnbouw en daarnaast ook met de bescherming van de locale fauna, behoud van de biodiversiteit, respect voor het natuurlijke evenwicht tussen de beboste gebieden en de wijngaardpercelen. Er worden geen herbiciden ingezet en alleen gebruik gemaakt van natuurlijke meststoffen. Domaine de Peyre heeft daarvoor een HVE Certificering ontvangen.

Ook proberen ze de ‘Carbon Footprint’ te verminderen door het gebruik van zeer lichte flessen, “eco-verantwoord” papier voor de etiketten en kurken die een negatieve zelfs CO2 opnemen. In het wijnjaar 2020 hebben zij hun eerste sulfietvrije wijn gecreëerd en daar zijn ze, terecht, bijzonder trots op!

Sinds 2019 zijn wij met de wijnen van Des Peyre gestart en tegelijkertijd met ons ook meerdere handelaren in Frankrijk. En dat hebben ze op het domein geweten. Het succes was enorm en al gauw waren alle wijnen uitverkocht. Nu we weer een paar oogsten verder zijn, is er meer volume en de kwaliteit is nog vele malen beter geworden.

Stijl van de Wijn

De wijnen zitten stuk voor stuk heel goed in elkaar, veel sap, goed verteerbaar, speels en een mooi Frans karakter. Het assortiment is met veel creativiteit samengesteld, zoals de 100% Vermentino of de rode blend van Tempranillo (ja, Frankrijk!) met Merlot. Het fruit is loepzuiver en de smaak echt geconcentreerd. Daardoor krijg je prachtige wijnen met een hoog doordrink-karakter, gewoon omdat ze zo lekker zijn!

 

 

Helaas moet u 18 jaar oud zijn om onze selectie wijnen te bekijken