Voor 13.00 besteld, binnen 48 uur geleverd
Gratis bezorgd vanaf € 150,00
Snel je vaste bestelling herbestellen

Hans Herzog

Kenmerken
  • Oxnard, Nieuw-Zeeland
  • Biologisch, gecertificeerd, 100% van eigen wijngaard
  • Zand & Gravel bodem die doet denken aan de grond in de Medoc
  • https://www.herzog.co.nz/
Hans Herzog

Een Zwitser in Nieuw-Zeeland

Hans Herzog is een telg uit een Zwitserse familie die sinds 1630 wijn maakt. Hij studeerde aan de beroemde Universiteit van Wädenswil en behaalde daar een diploma in de wijnbouw. Daarna volgde een masterdiploma in de wijnbereiding. Bovendien heeft hij inmiddels ruim 40 jaar als wijnmaker. Hans is een innovatieve wijnbouwer die graag experimenteert. Ondanks zijn successen op het familie domein in Zwitserland, bleef hij zoeken naar de ideale plek om zowel Bourgogne- als Bordeauxstijl te kunnen maken. Maar wel een plek waarmee hij meteen kon concurreren met ‘s werelds beste wijnen.

 

Zijn zoektocht leidde hem naar Nieuw-Zeeland, waar hij de perfecte omstandigheden in Marlborough vond. Hij vond een uniek stuk grond aan de oevers van de Wairau rivier. Bovendien bevatte dit stuk land alle elementen om zijn ambitie waar te maken. Inmiddels zijn zijn wijnen in Bourgogne- en Bordeauxstijl wereldberoemd. Daarnaast oogst hij ook goede resultaten met ‘vreemde’ druiven. Hieronder zijn prachtige wijnen van grüner veltliner, montepulciano en viognier. De wijnen van Hans Herzog zijn niet goedkoop, maar wel helemaal hun geld waard. Het is een voorrecht om deze wijnen te mogen importeren en distribueren.

Stijl van de Wijn

Eigenlijk was Hans Herzog (en zijn vrouw Therese) zijn tijd ver vooruit. Sinds hij begon met de wijnmakerij is hij gestart met alle druiven biologisch te telen. In 2011 zijn ze dan ook gelijk gecertificeerd (Biogro – NZ Organic Certification). Ook gebruiken ze alleen maar druiven van eigen wijngaard, ze kopen dus niets bij, hoewel dat in Nieuw-Zeeland erg gebruikelijk is. Ze varen hun eigen koers om wijnen te maken die zo puur mogelijk overkomen, en dat gaat veelal gepaard met een traditionele manier van wijnmaken.

 

Hun sauvignon blanc – sur lie is vergist en gerijpt op houten vaten, en dan krijg je een magnifieke wijn. Maar die totaal niet beantwoord aan de ‘stuivende niemendalletjes’ waar je mee wordt overspoelt uit Marlborough. Hier moet je echt even rustig voor gaan zitten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helaas moet u 18 jaar oud zijn om onze selectie wijnen te bekijken