Voor 13.00 besteld, binnen 48 uur geleverd
Gratis bezorgd vanaf € 150,00
Snel je vaste bestelling herbestellen

Salicutti

Kenmerken
  • Montalcino, Italië
  • Biologisch, gecertificeerd, 100% van eigen wijngaard
  • Een mix van stevige klei en kalk
  • http://www.salicutti.it

Het domein van Sabine en Felix Eichbauer

Weinigen hadden verwacht dat dit stukje land een bakermat zou worden voor een grootse terroir in Montalcino, toen Francesco Leanza het bijna 30 jaar geleden voor het eerst bewerkte. Het landgoed en de cantina vormen nu het hart van een omheinde kosmos van 11 hectare, inclusief 4,5 hectare wijnstokken, een olijfplantage en bos. “Het land ging ons voor; het voedt nu onze wijnstokken, en het zal hier zijn als we er niet meer zijn, bevestigen Sabine en Felix Eichbauer, de huidige eigenaren van het domein.

Salicutti is het eerste biologisch gecertificeerde landgoed in Montalcino, met wijnstokken die dateren uit 1994 en bodems die niet zijn bezoedeld door conventionele pesticiden. Wijnen worden hier gecultiveerd zoals ze dat al sinds mensenheugenis zijn: door te luisteren naar de stem van de natuur en de begeleiding te volgen die ze geeft.

Het domein maakt 3 verschillende ‘cru’s’ van 3 totaal verschillende wijngaarden, die allen een eigen verhaal vertellen. Dit wijnhuis is met recht een ‘cult-domein’, alles wordt kleinschalig gehouden en de kwaliteit is ultiem. Jaarlijks krijgen we een allocatie toegewezen en daar moeten we het dan mee doen. Eind 2021 volgt de nieuwe allocatie.

 

Stijl van de Wijn

Een van de verborgen schoonheden van Montalcino, de wijnen van Podero Salicutti. De Sangiovese druiven geven hier wijnen, die het ultieme karakter van een Brunello naar boven halen. Superlatieven kom je tekort als je deze wijnen mag proeven, fluwelig, complex, lange afdronk en ga zo maar door. Ultimo!

Helaas moet u 18 jaar oud zijn om onze selectie wijnen te bekijken