Voor 13.00 besteld, binnen 48 uur geleverd
Gratis bezorgd vanaf € 150,00
Snel je vaste bestelling herbestellen

Quignones

Kenmerken

Er zijn geen geheimen in wijn maken. Het is liefde, natuur, tijd en moeite.

Casa Vinicola Quignones werd geboren uit een project dat door de betovergrootvader van Alfredo Quignones is gestart. Hij erfde de liefde voor de wijnen van dez verre voorouders die het land in Sicilië al eeuwen bewerken. De familie bezit al meer dan 2 eeuwen maar liefst 100ha, waarvan een deel met druiven staat aangeplant.

Het was Baron Raffaele Quignones, bet-overgrootvader van de huidige eigenaar, die het uitgestrekte landgoed kocht dat nu bekend staat als Tenuta d’Apaforte. In deze charmante omgeving, die wordt gekenmerkt door eeuwenoude olijfbomen, uitgestrekte amandelboomgaarden en een bijzonder kalkhoudende bodem, bevond zich een wijngaard. Hier groeide een dieppaarse druif, met zijn typische losse tros, die altijd Calabrese is genoemd. Maar na verloop van tijd ontdekte men dat het Nero d’Avola was die hier stond aangeplant.

Vandaag de dag is Alfredo Quignones in de voetsporen van zijn vader getreden. Die besloot begin jaren zeventig een deel van de boerderij te verbouwen en zich te specialiseren in de wijnbouw. En zo werden de oude pergola-aanplantingen omgevormd tot lange rijen leibomen waarin de Nero d’Avola en Inzolia wijnstokken staan. Daaraan zijn ander variëteiten als Chardonnay, Fiano, Syrah en Petit Verdot toegevoegd.

Op het wijndomein worden de druiven met de hand geoogst en geteeld zoals dat al lang in de familie gebeurt. Daarnaast is alle aandacht uitgegaan naar zeldzame wijnstokken (oude rassen en klonen). Daarmee maakt Quignones karaktervolle wijnen die recht doen aan de smaak van deze subregio van Sicilië. Sub-regio? Zeker, want vergis je niet, Sicilië heeft een totaal wijngaardoppervlak van 100.000 hectare. Dat betekent weer dat de verschillen aanzienlijk zijn en er  22 verschillende doc’s! op het eiland zijn. Quignones ligt aan de westkust van Sicilië en is puur gericht op hoge kwaliteit.

Stijl van de Wijn

De wijnen blinken uit in een zeer natuurlijke smaak en tegelijkertijd een verfijnde textuur. Daarmee bieden ze een andere uitdrukking van Sicilië. Dit komt mede door de bijzondere ligging van de wijngaarden. Deze worden omringd door heuvels, de warmte wordt getemperd door de wind en ze kijken uit op zee. Bij de witte wijnen omarmen ze de Inzolia druif, waar wereldwijd nog geen 10.000 ha meer van staat aangeplant. Daarmee maken ze op Quignones een fascinerende blend met Chardonnay. Ook in rood zijn ze steengoed,  de Nero d’Avola is echt een klasse wijn die een prachtige complexiteit geeft.

Helaas moet u 18 jaar oud zijn om onze selectie wijnen te bekijken