Voor 13.00 besteld, binnen 48 uur geleverd
Gratis bezorgd vanaf € 150,00
Snel je vaste bestelling herbestellen

Domaine Sébastien Magnien

Kenmerken
  • Meursault, Frankrijk
  • Biologisch, niet gecertificeerd, 100% van eigen wijngaard
  • Bovenlaag van aarde en onderlagen van kalk en verweerd vulkanisch steen

Hartje Meursault met top-percelen in de Hautes Côtes de Beaune

Belangrijk bij wijnen van Magnien is om te vragen welke voornaam erbij hoort, want er lopen er nogal wat rond in de Bourgogne. En de meesten maken ook nog wijn, kortom een achternaam met een lange wijntraditie in de Bourgogne. In dit geval gaat het om Sébastien Magnien, een bescheiden man die er alleen maar op uit is om mooie kwaliteit te maken. Bourgognekenner Jasper Morris MW plaatst hem steevast bij de top 15 van het dorp.

Sébastien Magnien (1981) is een van de meest getalenteerde wijnmakers van zijn generatie. Op jonge leeftijd neemt hij de helft van de wijngaarden over van het familiedomein Domaine Parigot in Meloisey (Hautes-Côtes de Beaune). Hij vestigt zich echter in het hart van het prestigieuze dorp Meursault en runt tot op de dag van vandaag het domein samen met zijn moeder Brigitte. Voordat hij de wijnen onder zijn eigen naam op de markt bracht, deed hij onder andere ervaring op bij Nicolas Rossignol-Trapet in Gevrey-Chambertin, Olivier Leflaive in Puligny-Montrachet en over de grens in Californië.

De percellen die Sébastien in de Hautes-Côtes de Beaune bezit, zijn de beste van dat gebied en met het warmer worden van het klimaat komen daar heerlijke Bourgognes vandaan voor nu nog betaalbare bedragen….

Stijl van de Wijn

De wijnen van dit domein werden vroeger veelal geroemd om de rode wijnen, erg elegant, geen snufje onrijpheid te ontwaren, rijpe tannine, complexiteit en een elegante lengte. De kennis van de wijngaarden en het maken van echte Bourgogne spat ervan af.

De witte wijnen maken maar 25% van het totaal maar afkomstig van mooie wijngaarden Meursault, Saint-Romain of Beaune 1er Cru. Ze zijn altijd keurig in balans, verfijnd, niet teveel hout en voorzien van een geweldige lengte. En de kwaliteit neemt jaarlijks toe. Je merkt dat Sébastien meer en meer grip krijgt op het maken van hoge kwaliteit Bourgogne.

Helaas moet u 18 jaar oud zijn om onze selectie wijnen te bekijken