Voor 13.00 besteld, binnen 48 uur geleverd
Gratis bezorgd vanaf € 150,00
Snel je vaste bestelling herbestellen

Weingut K.F. Groebe

Kenmerken
  • Westhofen, Duitsland
  • Biologisch, niet gecertificeerd, 100% van eigen wijngaard
  • Afhankelijke van de wijngaard, veel kalksteen, mergel en zandleem
  • http://www.weingut-k-f-groebe.de
Weingut K.F. Groebe

Waar de tijd ‘lijkt’ te hebben stil gestaan

Friedrich (Fritz) Groebe is een zeer bescheiden man en treedt pas de laatste jaren wat meer naar buiten. Desondanks is het bedrijf al jaren een vooraanstaand lid is van de VDP (de vereniging van gerenommeerde wijnmakers). Het domein is inmiddels in de 8ste (sinds 1763!) generatie beland en bezit een geweldig arsenaal aan wijngaarden. Dat zijn delen van de wijnbergen Aulerde, Morstein, Rotenstein, Steingrube en Kirchspiel, samen een bescheiden aantal van 8,5 hectare is. Weingut Groebe ligt dus al ruim 250 jaar in het midden van het dorp Westhofen. Onder het plein voor de kerk ligt de wijnkelder, die er waarschijnlijk nog precies zo uit ziet als 100 jaar geleden. Hier vind je slechts houten foeders en zeker geen RVS. Maar laat je door dit uiterlijk niet van de wijs brengen. De wijnen van Weingut Groebe behoren tot de beste uit Rheinhessen. Hij runt het bedrijf samen met zijn partner Manuela.

Citaat van Jancis Robinson over de bescheiden en uitstekende wijnmaker Friedrich Groebe: “You are never too old to learn, unless, obviously, you think you know it all already. Fortunately a natural curiosity about wine has so far saved me from joining the latter category. Mention the village of Westhofen in Rheinhessen and wine enthusiasts will smack their lips in anticipation of fine Riesling wines from such stellar producers as Klaus Peter Keller or Philipp Wittmann. To some, Friedrich Groebe may not have the same ring to his name, but that says more about the modesty of the man than the quality of his wines.”

 

 

 

Stijl van de Wijn

Dit domein werkt traditioneel maar met heel veel kennis en Tijd (ja, met hoofdletter!). De wijnen worden geperst op RVS maar vergisten dus op zeer oude houten vaten. Dit is zeer traditioneel maar het geeft fantastische wijnen en je krijgt er ook vaak zeer langlevende wijnen door. ‘Wijn is geconserveerde tijd’ is een van de lijfspreuken van Fritz, en daar kun je gerust een goed glas bij drinken om dat te overdenken!

 

Fritz is ruimhartig en filosofisch iemand die elke ochtend om 5 uur de dag begint, om de wijn traditie voort te zetten zoals je die zelden meer ziet. Als je tijd hebt, bekijk dan deze bijzondere documantaire over zijn Weingut en manier van werken: https://www.weingut-k-f-groebe.de/seiten/der-film/

 

 

Weingut K.F. Groebe

Helaas moet u 18 jaar oud zijn om onze selectie wijnen te bekijken