
Noble Hill, een biologische wijnboer op de hellingen van de Simonsberg
Met een toenemende reputatie en groeiende erkenning belichaamt Noble Hill Winery de perfecte combinatie van traditie en innovatie. Dit 300 jaar oude wijnhuis heeft een rijk wijnverleden met wijngaarden die teruggaan tot de 18e eeuw. Oorspronkelijk opgericht door de Franse Hugenoten is het landgoed in de loop van de generaties geëvolueerd, waarbij tradities uit de Oude Wereld werden gecombineerd met de levendigheid van de Nieuwe Wereld. Van een bescheiden begin tot een moderne bestemming.
Wijnmaker Kristopher Tillery maakt ook deel uit van de familie die eigenaar is van dit landgoed. Zijn filosofie is om het terroir van de Simonsberg tot uitdrukking te brengen in de wijnen. Zelf zegt Kris: “Voor het maken van onze wijnen kopen wij geen druiven van andere telers of uit andere regio’s, we verbouwen ze op onze boerderij. Estate-wijn is belangrijk voor ons en het onderstreept onze toewijding om terroir in onze wijnen tot uitdrukking te brengen”.
De oudste wijngaard op Noble Hill werd in 1987 aangeplant en is een gecertificeerde erfgoedwijngaard, aangesloten bij het Old Vine Project. Hier worden de druiven gecultiveerd voor de Simonskop Chenin Blanc, die een speciale plaats heeft in het wijnbouwerfgoed van Zuid-Afrika.
Toen de familie de kelder van Noble Hill overnam ontving ze sleutels van elke deur en poort, door elkaar gegooid in een doos. Zich realiserend dat sommige ervan dateerden uit het verleden van de boerderij. Sindsdien staat op elk wijnetiket een sleutel.
De stijl van de wijnen
In de wereld van wijn is het ontdekken van een opkomend wijnhuis altijd opwindend. Noble Hill Winery is zo’n opkomende ster die bekend staat om zijn verfijnde, minerale wijnen. De wijngaarden zijn gelegen op de hellingen van de Simonsberg, gelegen in Paarl. Een unieke locatie om wijnen te produceren die de essentie van hun terroir weerspiegelen en voor Zuid-Afrikaanse begrippen zeer geraffineerde wijnen geven.
