Binz – Bratt
Kenmerken
- Kindenheim, Duitsland
- Doordachte wijnbouw, deels eigen wijngaard deels aangekocht
- Binz + Bratt selecteerd voor deze wijn samen met wijngoed Neiss druiven in de Pfalz. Bijna 40% van deze wijnstreek is gewijd aan rode wijn. Onder de vele variëteiten bevinden zich ook merlot, cabernet granc en cabernet sauvignon. Druiven dus die vooral in warmere wijnstreken staan. De zuidelijke Pfalz heeft dan ook bijzonder veel zonnedagen en een gemiddelde jaartemperatuur van 11ºC.
- http://www.
Bijzondere wijnen in partnerschap met getalenteerde wijnmakers
Het verhaal van BINZ+BRATT zou een eeuw oud kunnen zijn. Destijds was er een Mr. Binz in Duitsland en een Mr. Bratt in Zweden, die beiden voorstander waren van een gematigde consumptie van wijn en alcohol. Dr. Carl Binz (Londen 1832-1913) was de eerste die tijdens klinische studie de positieve gevolgen van gematigd alcoholgebruik zag. Tegelijkertijd was Dr. Ivan Bratt (1878 1956) de grondlegger van het wijnmonopolie in Zweden. Dit monopolie is er opgericht een hoge kwaliteit te leveren en pleit daarnaast voor een matige consumptie. Of beide heren elkaar gekend hebben is niet zeker, maar dat ze tegelijkertijd hetzelfde doel nastreefden wel.
Nu, zo’n honderd jaar later is er weer een Mr. Binz in Duitsland en een Mr. Bratt in Zweden. Joachim Binz, geboren in 1965 in Trier, is sinds 1982 actief in de wijnhandel. Op de leeftijd van 35 jaar vestigde hij zich in Wiesbaden met een bedrijf dat alleen Duitse wijnen van hoge kwaliteit exporteerde. Thomas Bratt werd in 1954 geboren in Storfors en gooide toen hij 39 jaar oud was zijn carrière. Hij begon een importbedrijf van wijn, dat in Zweden inmiddels zeer hoog staat aangeschreven. Joachim en Thomas leerden elkaar kennen in de vroege jaren negentig. Dat leverde een bloeiende zakelijke relatie op en later ook een vriendschappelijke. Samen wilden ze een kleine maar goed doordachte wijncollectie maken in partnerschap met enkele van Duitsland’s beste wijnmakers. En zo geschiede. De eerste BINZ+BRATT wijnen werden in 2008 verkocht.
Stijl van de Wijn
De witte blend Riesling & Gewürztraminer (verhouding 80/20) wordt onder dit label gemaakt bij Dreissigacker, kortom een rasse wijn die een subtiele hint van de Gewürz met zich mee krijgt. Een zeer gastronomische wijn.
De rode blend Pinot Noir & Cabernet Sauvignon (verhouding 90/10) wordt onder dit label door Axel Neiss gemaakt. De elegantie spat ervan af, een mooie lichte stijl waarbij de Cabernet Sauvignon net even die structuur geeft die de wijn nodig heeft.
Binz – Bratt
Kenmerken
- Kindenheim, Duitsland
- Doordachte wijnbouw, deels eigen wijngaard deels aangekocht
- Binz + Bratt selecteerd voor deze wijn samen met wijngoed Neiss druiven in de Pfalz. Bijna 40% van deze wijnstreek is gewijd aan rode wijn. Onder de vele variëteiten bevinden zich ook merlot, cabernet granc en cabernet sauvignon. Druiven dus die vooral in warmere wijnstreken staan. De zuidelijke Pfalz heeft dan ook bijzonder veel zonnedagen en een gemiddelde jaartemperatuur van 11ºC.
- http://www.