Voor 13.00 besteld, binnen 48 uur geleverd
Gratis bezorgd vanaf € 150,00
Snel je vaste bestelling herbestellen

Monte da Raposinha

Kenmerken

Het domein van Rosário Ataíde

Met een productie van 120.000 flessen per jaar (van 15ha), worden hier prachtige kwaliteitswijnen gemaakt. De leiding van het domein en oenologie wordt gedaan door João Nuno Ataíde – een van de drie kinderen van Rosário Ataíde en haar echtgenoot Nuno Ataíde. Als kind kreeg Rosário Ataíde, de huidige eigenaar, liefkozend de bijnaam “Raposinha” (vosje) van haar vader.  Daarom is dit de naam van het landgoed en ook van enkele wijnen. Rosário heeft dit niet alleen uit eerbetoon aan haar vader gedaan, maar ook aan de hele familie.

 

De familie heeft als doel om hoge kwaliteitswijnen uit Alentejo te maken, daarbij hebben ze beschikking over uitstekende wijngronden. Het domein zelf ligt naast een stuwmeer, wat zorgt voor verkoeling in het meso-klimaat van de wijngaarden. De druiven worden duurzaam en ecologisch geteeld, nog net niet genoeg om als biologisch te kunnen worden bestempeld. Hun beste wijnen (de Ensaio lijn) zijn overigens wel biologisch gecertificeerd. De prachtige wijnen die ze hier kunnen maken zijn een grote belofte voor de toekomst.

Stijl van de Wijn

Het mooie van de wijnen van Raposinha is dat ze hele ‘open’ wijnen maken, met verleidelijke geuren en smaken. Daarnaast worden er prachtige blends gemaakt tussen lokaal bekende druiven en druiven die we van over de hele wereld kennen. Hier wordt gewerkt met moderne apparatuur, waardoor de wijnen zeer zuiver smaken.

 

De druiven voor hun topwijnen, onder de naam ‘Ensaio’, leveren heerlijke eigenwijze wijnen op. Bijvoorbeeld hun 100% Trincadeira Ensaio. Dat is een lokale druif die zeer verfijnde wijn geeft met duidelijk aanwezige zuren en een geweldig complexe smaak.

Helaas moet u 18 jaar oud zijn om onze selectie wijnen te bekijken