Voor 13.00 besteld, binnen 48 uur geleverd
Gratis bezorgd vanaf € 150,00
Snel je vaste bestelling herbestellen

Casa de Darei

Kenmerken
  • Mangualde, Portugal
  • Biologisch, niet gecertificeerd, 100% van eigen wijngaard
  • Alluvaal, en dieper gelegen kalksteen
  • http://www.casadedarei.pt/

Wijnen van de familie Ruivo, voor familie en vrienden!

Op dit jonge wijbedrijf, krijgen de druiven alle rust om te groeien en te rijpen. De wijngaarden zijn nu 20 jaar oud, daarvoor was alles hier gewoon akkerland. De ligging van de wijngaarden is zo uniek en bijzonder, maar toch heel logisch om hier druiven aan te planten. Inmiddels bezit het domein 9 hectare wijngaard die allen aan de oever van de Dão-rivier liggen. De wijngaarden grenzen niet aan percelen van buren. Het domein en de wijngaarden liggen als ‘eilanden’ in het landschap.

Het grote voordeel daarvan is dat je niet te maken hebt met buren die gif laten overwaaien als ze aan het sproeien zijn. Of dat ziektes van de ene op de andere wijngaard overgaan. Zeer uniek dus, waardoor de druiven volledig biologisch worden geteeld. Helaas zijn ze niet meer biologisch gecertificeerd omdat het Portugese controlesysteem voor biologische certificaten door Carlos en zijn vader niet wordt vertrouwd. Daarnaast wordt er op een klassieke manier wijn gemaakt, open vergistingskuipen en oude houten vaten en betonnen cuves.

Stijl van de Wijn

De wijnen worden er op een klassieke manier wijn gemaakt, open vergistingskuipen en oude houten vaten en betonnen cuves. Precies wat wij graag zien en proeven in echte Dão! Er zit werkelijk niks geforceerd in deze wijnen, het geurt en proeft heel natuurlijk. Daarbij merk je ook bij hun witte wijnen de subtiele aroma’s,  die ook tonen hebben van lichtgebrande amandel en ingetogen wit fruit.

 

De rode wijnen hebben een goede concentratie zonder te krachtig te zijn of drogende tannines. Door hun ‘klassieke’ opvoeding hebben ze in hun aroma’s al gauw wat tonen van ontwikkeling, iets leer, tabak naast tonen van rode bes en bramen.

Helaas moet u 18 jaar oud zijn om onze selectie wijnen te bekijken