Voor 13.00 besteld, binnen 48 uur geleverd
Gratis bezorgd vanaf € 150,00
Snel je vaste bestelling herbestellen

Marie Courtin

Kenmerken
  • Polisot, Frankrijk
  • Biodynamisch, gecertificeerd, 100% van eigen wijngaard
  • Kimmeridgian kalksteen
Marie Courtin

Grootse wijnen in kleine volumes

Dominique Moreau maakt van haar kleine landgoed van 2,5 ha, sinds 2005 alleen champagnes van 1 variëteit, een enkele wijngaard of een enkele vintage, zonder dosering. De druivenstokken werden in de jaren 70 geplant en worden momenteel biologisch en biodynamisch gekweekt.

De Côte-de-Bars is de meest zuidelijke regio van Champagne, het ligt dichter bij Chablis dan Reims, en de grond is dezelfde Kimmeridgische kalksteen als Chablis. De warmere temperaturen in de regio en de Kimmeridgische bodems maken dat Pinot Noir hier kan uitblinken. Hier tref je wijnen die rijk en gestructureerd zijn, met behoud van zuurgraad en frisheid. Dominique noemde het landgoed naar haar grootmoeder, Marie Courtin, die Dominique zich herinnert als een sterke vrouw van de aarde.

De wijnen van Marie Courtin zijn echte cult-champagnes en maar beperkt beschikbaar. Maar ze zijn ook de beste champagnes uit het de Côte-de-Bars. Haar man Roland Piollot is ook wijnmaker en bewerkt zijn eigen wijngaarden. Deze champagnes verkopen wij ook, zie Domaine Piollot.

Stijl van de Wijn

Dominique maakt haar eigen compost, ploegt en concentreert zich op ontbotting in het voorjaar om zo de kans op rot te verkleinen. Dat is altijd een risico in deze vochtige streek. Deze combinatie van ijverig wijngaardwerk, lage opbrengsten, klei-kalksteenbodems en een zuidelijke ligging geeft deze wijnen zowel kracht als precisie, met energie en veel minerale intensiteit. Kortom hogeschool Champagnes, bio-dynamisch en van exceptionele kwaliteit.

De wijnen van Marie Courtin vergisten op neutrale houten vaten en er wordt geen tot minimaal sulfiet toegevoegd. Al haar wijnen zijn zonder dosage, ook wel brut nature of extra brut genoemd.

Marie Courtin Eloquence

Helaas moet u 18 jaar oud zijn om onze selectie wijnen te bekijken